Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011

Ζώδια & Προβλέψεις για τον Οκτώβριο 2011


Η ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΨΗ
ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΗ 2011
                                    ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ...ΕΡΓΟΝΟΜΙΚΑ!
Από την Μarie-Denise Διαμαντή
Δες και την αναλυτική εκπομπή της Συμβούλου-Αστρολόγου Μarie-Denise Διαμαντή στο youtube:  
  Το πρώτο κομμάτι του Οκτώβρη εστιάζει σε θέματα που αντιστοιχούν στο ζώδιο του Ζυγού (σχέσεις, συνεργασίες, διπλωματία, αρμονία, ισορροπία). Μετά τις 10-13 του μήνα το σκηνικό αρχίζει ν’ αλλάζει, καθώς η προοπτική γίνεται πιο «σκορπίσια», αποκτά το χρώμα ενός ζωδίου, του οποίου κύρια αιτήματα είναι το πάθος, ο έλεγχος, η εξουσία και η εμμονή, όμως έννοιες επίσης συνδεόμενες με το Σκορπιό είναι η διάβρωση, το παρασκήνιο και τα χρηματοοικονομικά.
Ο Άρης διελαύνει το ζώδιο του Λέοντα καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα. Από αυτή τη διέλευση σαφώς συνάγουμε πως το τοπίο ενέχει έρωτα, ανάγκη έκφρασης / αυτοέκφρασης και δημιουργικότητας, αλλά και κάτι «θεατράλε», υπερβολικό και έντονο.
Μέχρι τις 10/10 συναισθηματικά, αλλά και οικονομικά αβαντάρονται από την Αφροδίτη τα ζώδια του αέρα (Δίδυμοι, Ζυγός, Υδροχόος) πρωτευόντως, αλλά και αυτά της φωτιάς (Κριός, Λέων, Τοξότης) δευτερευόντως. Στην συνέχεια (από τις 10 Οκτώβρη έως το τέλος του μήνα) η ίδια εύνοια μεταφέρεται στους υδάτινους (Καρκίνους, Σκορπιούς, Ιχθύς) και δευτερευόντως στους γήινους (Ταύρους, Παρθένους, Αιγόκερους).
Εμπορικά, διαπραγματευτικά, επικοινωνιακά «τρέχουν» πιο αποτελεσματικά οι καταστάσεις για τους αέρινους (Διδύμους, Ζυγούς, Υδροχόους) πρωτευόντως, αλλά και για τους πύρινους (Κριούς Λέοντες, Τοξότες) δευτερευόντως μέχρι τις 13/10. Από αυτήν την ημερομηνία και μετά, τη σκυτάλη παίρνουν στα εν λόγω επίπεδα δράσης τα ζώδια του νερού (Καρκίνοι, Σκορπιοί, Ιχθύες) και της γης (Ταύροι, Παρθένοι, Αιγόκεροι).
Στις 12/10 πραγματοποιείται η πανσέληνος του μήνα, στις 5.07πμ ώρα Ελλάδος και στην 18η μοίρα του Κριού. Στις 26/10 πραγματοποιείται η νέα σελήνη του μήνα, στις 22.56μμ ώρα Ελλάδος, στην 3η μοίρα του Σκορπιού. Οι μέρες φαίνονται να είναι ιδιαίτερα σημαντικές για το μέλλον ανθρώπων κύρους και εξουσίας πανταχού, αλλά δίνουν και εξελίξεις σ’ ένα φόντο ανατροπών και αλλαγών στην οικονομία, γεγονότων που συνδέονται άρρηκτα με φαινόμενα οικονομικής καταστροφής, λεηλασίας σε κοινωνικό επίπεδο, αλλά και με μια οιονεί «καρμική πληρωμή» λόγω κάκιστης χρήσης της εξουσίας και της οικονομικής δύναμης.  Οι έννοιες της τοκογλυφίας, της οικονομικής ζημιάς και της απώλειας δίνουν και παίρνουν και πρέπει να αποτελούν αντικείμενο προσοχής, τόσο σε μαζικό, όσο και σε ατομικό επίπεδο.
Κατά το β’ μισό του μήνα θα παρατηρηθούν και στα ερωτικά ακόμη, τάσεις εμμονής, αυτοκαταστροφής, «μοιραίων» εξελίξεων που θα συνδυάζουν το πάθος με την ασυγκράτητη ορμή ρίσκου και κατάκτησης.
Η πανσέληνος θα ευνοήσει Τοξότες, Λέοντες, Διδύμους και Υδροχόους που γεννήθηκαν κοντά στις  11/8, 10/12, 7/2, 9/6.
 Η νέα σελήνη του μήνα φέρνει θετικά ενδεχόμενα εξελίξεων για τους Καρκίνους, Ιχθύς, Αιγόκερους και Παρθένους που γεννήθηκαν κοντά στις 25/6, 22/2, 25/12, 27/8.
Πιο «στριμωγμένοι ή διχασμένοι» θα αισθανθούν με την πανσέληνο οι Κριοί, Ζυγοί, αλλά πιο πολύ οι Καρκίνοι και οι Αιγόκεροι (επηρεάζονται οι γεννημένοι κοντά στις 8/4, 10/7, 11/10, 9/1). Ωστόσο, με το ίδιο φεγγάρι αναμένεται να πιεστούν σε κάτι κυρίως οικονομικό και οι Παρθένοι και Ιχθύες που γεννήθηκαν πολύ στενά και κοντά στις 26/8, 22/2, αλλα και 3/9, 1/3.
Καινούργια σελίδα ανοίγουν με τη νέα σελήνη στις 26/10 οι Σκορπιοί, οι Ταύροι, οι Λέοντες και οι Υδροχόοι που γεννήθηκαν κοντά στις 23/4, 26/7, 27/10, 23/1.  Κάτι δείχνει να αλλάζει όμως με τη νέα σελήνη και στη ζωή των μεταβλητών που γεννήθηκαν πολύ στενά και κοντά στις 9/6, 11/9, 10/12, 9/3.
Μετά τις 19/10 το πλανητικό σκηνικό αβαντάρει τους έρωτες και τα κεραυνοβόλα συναισθήματα, ακόμα όμως και τα γεγονότα ανατροπής με ρήξεις, ένταση και κόντρα σε σχέσεις και συνεργασίες, κυρίως για τους γεννημένους κοντά στις ακόλουθες ημερομηνίες: 9/5, 12/8, 11/11, 7/2, 25/3, 26/6, 27/9, 25/12. Από αυτήν εδώ την ομάδα ημερομηνιών που αναφέρω, αξίζει να σημειωθεί πως οι Λέοντες και οι Υδροχόοι φαίνεστε πιο συγκρατημένοι και ώριμοι στην δράση (έχοντας εναλλακτικές και συγκρότηση στη συμπεριφορά ή στη συνθήκη), ώριμοι και στην απόφασή σας ή τυγχάνετε στήριξης και συμβουλών από ανθρώπους επαϊοντες που παίζουν κυρίαρχο ρόλο στην εξέλιξή σας. Επίσης, οι Καρκίνοι και οι Αιγόκεροι τούτης της ομάδας ανοίγεστε στο τέλος του μήνα και μέσα στο Νοέμβρη σε νέα, πιο εποικοδομητικά και θετικά για την ψυχολογία σας μονοπάτια.
Ειδικότερα,
Κριοί,  θα πρέπει να εστιάσετε στη δημιουργικότητα, στον ερωτισμό και στη θετική ορμή κατάκτησης, όμως παράλληλα θα πρέπει να δεχθείτε τους όρους του Κρόνου και να βαδίσετε με ωριμότητα και έξυπνα συμβιβαστική προοπτική σε σχέσεις και συνεργασίες. Οι γεννημένοι κοντά στις 8-9/4 δεσμεύεστε ή χωρίζετε ή χωρίζετε για να δεσμευτείτε σε μια άλλη σχέση / συνεργασία. Στο δεύτερο κομμάτι του μήνα κάποιοι ερωτεύεστε με πάθος και χάνετε τον έλεγχο, ενώ άλλοι ασχολείστε πιο στενά με θέματα εφορίας, δανείων, κληρονομικών, αποζημιώσεων, καρτών ή έχετε εξελίξεις που αφορούν τα εισοδήματα του συντρόφου. Μυστικό: τυχερή βοήθεια που  αναπτερώνει τους γεννημένους γύρω στις 24/3 στο τέλος του μήνα...Ο Οκτώβριος είναι εποχή «αναγέννησης»...
Ζυγοί, αξιοποιήστε την κοινωνικότητα σε κάθε της έκφανση, δραστηριοποιηθείτε σε συλλογικούς χώρους και δομήστε καινούργια, υπεύθυνα μοντέλα τόσο σε σχέσεις, όσο και σε συνεργασίες. Οι γεννημένοι κοντά στις 11-13/10 καταλήγετε σε μια οριστική απόφαση δέσμευσης ή αποδέσμευσης είτε βιώνετε μια έντονη στιγμή με δυσκολία. Μετά τις 13/10 φαίνεται πως εστιάζετε περισσότερο σε θέματα εισοδημάτων, ενώ πολλοί μπορεί να βρείτε την ευκαιρία για επαύξησή τους, μέσα από μια πρόταση συνεργασίας. Ο μήνας μπορεί επίσης να φέρει θετικές εξελίξεις μέσα από αξιοποίηση ακινήτων και κληρονομικών. Μυστικό: μην αφήσετε φίλους να εμπλακούν και να έχουν άποψη για όλα και αποφύγετε να μπλέξετε χρήματα με γνωριμίες. «Ανεβάστε το κασέ σας σε όλα τα επίπεδα»...Ταύροι, βιώνετε μέχρι τις 13/10 περισσότερη ρευστότητα, αλλά και αλλαγές στη δουλειά, δεν αποκλείεται όμως να ασχοληθείτε και με θέματα υγείας / φυσικής κατάστασης. Μετριάστε τη νευρικότητα που μπορεί να σας φέρει σε κόντρες. Στο β’ μισό του μήνα οι εξελίξεις τρέχουν περισσότερο σε επίπεδο σχέσεων / συνεργασιών, ενώ ορισμένοι του α’ δεκαημέρου θα έχετε την ευκαιρία για νέα ξεκινήματα σε αυτούς τους τομείς. Εσείς οι τελευταίοι, τυγχάνετε ιδιαίτερης μεταχείρισης, εξ’ άλλου, από ένα δίδυμο (Δϊα / Πλούτωνα) έως και τον Φλεβάρη του 2012! Κι έτσι, ναι, μπορείτε να «επεκταθείτε» μέσα από ευκαιρίες μοναδικής ανάπτυξης σε όποιον τομέα εσείς εύχεστε και προσπαθείτε!  Μυστικό: μην αφήσετε την ένταση που υπάρχει μέσα σας να φέρει ζημιές. Χαλιναγωγήστε την!
Σκορπιοί, διάγετε ορισμένοι έναν μήνα εσωστρέφειας, προετοιμασίας ή και κακής διάθεσης έως τις 13/10, ενώ άγχη ή εξελίξεις περί την καριέρα, το γάμο ή την οικογένεια μπορεί να σας ταλανίζουν. Η συνέχεια του μήνα αποζημιώνει πολλούς, μέσα από ευκαιρίες για καλύτερα αισθηματικά και οικονομικά. Το μεγαλύτερο, εξ’ άλλου, κομμάτι του Οκτώβρη, ενέχει ένα ατού για εσάς, που δεν είναι άλλο από αυτό της γοητείας.  Κυρίως εσείς που γεννηθήκατε τον Οκτώβριο, θα πρέπει να αρπάξετε μια ευκαιρία που σημαίνει περαιτέρω ανάπτυξη (και που πραγματώνεται με τη νέα σελήνη στις 26/10) και να μην ξεχνάτε πως οι ευκαιρίες όχι μόνον δεν τελειώνουν εδώ, αλλά πρωτοεμφανίζονται, επανέρχονται ή πραγματώνονται μέχρι τα τέλη του Φλεβάρη 2012. Μυστικό: Η φιλοδοξία και η αποφασιστικότητα είναι ατού σας, αρκεί να μην σας κάνουν υπερφύαλους και εριστικούς.
Δίδυμοι, οι έννοιες δημιουργία, έρωτας, επιχείρηση, παιδί, τέχνη, αλλά και εποικοδομητικός σχεδιασμός, ταιριάζουν στο προφίλ σας για το α’ μισό του μήνα, το οποίο ωστόσο ζητά υπεύθυνες επιλογές μέσα σε πλαίσιο λογικής. Όλος ο Οκτώβριος δίνει την ευκαιρία για επαφές, μετακινήσεις, γνωριμίες, προτάσεις και ιδέες που μπορούν να φέρουν πρόοδο στη ζωή σας.. Μετά τις 13/10, ο μήνας αποκτά ένα πιο «αγχωτικό» πρόσωπο, αφού φαίνεται πως ασχολείστε περισσότερο με τη δουλειά, με καθημερινές υποχρεώσεις ρουτίνας, αλλά και με σχετικές αλλαγές που μπορεί να προκύπτουν στο πρόγραμμά σας ή στον τρόπο / μοτίβο / όρους εργασίας. Επίσης, δεν αποκλείεται να σας απασχολήσουν κάποια θέματα υγείας/ φυσικής κατάστασης, τα οποία φαίνεται πως έχετε τον τρόπο να ξεπεράσετε. Μυστικό:Τα λόγια (νευρικότητα) μπορούν να γίνουν μαχαίρια και να φέρουν ανεπιθύμητες συνέπειες / «ατυχήματα» στη δουλειά.
Τοξότες, όλο το μήνα είστε πιο φιλόδοξοι, κατακτητικοί, αλλά και»επεκτατικοί», ενώ αβαντάρεστε στα ταξίδια, στις σπουδές, στους διαγωνισμούς και σε οτιδήποτε έχει να κάνει με πολυεθνικά περιβάλλοντα, εκδόσεις και ΜΜΕ. Παράλληλα πιθανώς κάποιοι ασχολείστε με νομικές υποθέσεις. Μέχρι τις 10/10 η έννοια της κοινωνικότητας, αλλά και το άνοιγμά σας σε κύκλους γνωριμιών μπορούν να αποφέρουν οικονομικά, ηθικά και συναισθηματικά, ενώ μετά τις 13/10 η τάση δείχνει πως κάτι προετοιμάζετε, κάτι δεν βγάζετε στο φως ακόμη ή ασχολείστε περισσότερο με θέματα εργασίας / υγείας, την ίδια στιγμή όπου το τοπίο της εποχής ενέχει πιθανώς έντονο παρασκήνιο, ακόμα και στα συναισθηματικά. Μυστικό: Κάποια νέα μπορεί να σας αγχώσουν στο τελευταίο δεκαήμερο του μήνα. Μην εμπλακείτε σε κρυφά, επικίνδυνα παιχνίδια, γιατί οι αποκαλύψεις είναι θέμα ημερών.
Καρκίνοι,  διάγετε μια εποχή ολίγον άχαρη, όπου οικογενειακά θέματα ή και πολύ στενές, ιδιωτικές, προσωπικές σχέσεις και καταστάσεις σας απασχολούν, την ίδια στιγμή όπου κάποιοι πιθανώς βιώνετε αλλαγές στην καριέρα ή και στην πορεία της ζωής σας εν γένει. Ωστόσο, μετά τις 10/10, το τοπίο αλλάζει δραστικά, με τους πλανήτες διαδοχικά να διελαύνουν το ζώδιο του Σκορπιού και εσάς να νιώθετε πιο ερωτικοί, διεκδικητικοί, έντονα κατακτητικοί. Μέσα στο «πάθος» κάποιοι μπορεί να «ξοδευτείτε» περισσότερο απ’ όσο πρέπει, αλλά δεν αποκλείονται και αντικειμενικά έξοδα ή κόντρες σχετικά με το παιδί, τον έρωτα, την καλοπέραση ή την επιχείρησή σας. Μυστικό: Αν γεννηθήκατε στο πρώτο πενθήμερο του ζωδίου, τώρα είναι η ευκαιρία για την πρώτη ανάκαμψη!
Αιγόκεροι, μέχρι τις 10-13/10 έχετε έννοιες και φουρτούνες που αφορούν στα μέτωπα καριέρα / γονείς / γάμος / οικογένεια / πορεία ζωής. Το δεύτερο κομμάτι του μήνα φαίνεται να σας αποζημιώνει αργά και σταθερά, φέρνοντας στο δρόμο γνωριμίες, επαφές, κοινωνικές ευκαιρίες με οφέλη, τόσο συναισθηματικά, όσο και ηθικά / υλικά. Νέες προτάσεις / γνωριμίες / χρήσιμες συμπτώσεις είναι στο δρόμο σας και σας βάζουν σε καινούργια μονοπάτια, ειδικά με τη νέα σελήνη στις 26/10, ιδιαιτέρως δε, αν γεννηθήκατε στο πρώτο πενθήμερο του ζωδίου. Επίσης, κάποιοι του α’ δεκαημέρου μπορεί να πάρετε χαρές από το παιδί ή να αναπτερωθεί το ηθικό μέσα από έναν έρωτα ή μια δημιουργική εξέλιξη, ακόμα και  «τυχερή». Μυστικό: Ξεχωρίστε τα όρια μεταξύ αποφασιστικότητας, δύναμης και ελέγχου σε σχέση με την εμμονή και την εκδικητικότητα που φέρνουν αυτοκαταστροφή.

Λέοντες, διάγετε εποχή «δυναμικής εξέλιξης», ιδιαίτερα μέχρι τα μισά του Οκτώβρη. Οι επικοινωνίες που θα κάνετε έως τότε, οι μετακινήσεις που συνδυάζουν το τερπνόν μετά του ωφελίμου, αλλά και οι προτάσεις που πιθανώς θα δεχθείτε, είναι καθοριστικά βήματα προς μια νέα εποχή για εσάς. Μετά τις 13/10 οι μέρες σας κάνουν πιθανώς πιο επιφυλακτικούς, νοσταλγικούς ή εσωστρεφείς σ’ έναν βαθμό, όμως επίσης ασχολείστε με το σπίτι και την οικογένεια ή την καθαρά προσωπική σας ζωή, καθώς αναμοχλεύονται αλλαγές, ακριβώς σε αυτό το κομμάτι για πολλούς. Προβλήματα ή κόντρες με οικογενειακά πρόσωπα δεν αποκλείονται για κάποιους, ενώ ορισμένοι των 5 πρώτων ημερών του ζωδίου πιθανώς έχουν μια ευκαιρία επαγγελματική / προσωπική που τους βάζει σε τροχιά χωροταξικών αλλαγών, ειδικά με τη νέα σελήνη στις 26/10. Μυστικό: Αν γεννηθήκατε στο τέλος του ζωδίου υπομείνετε ακόμα λίγο. Η ρευστότητα, η αβεβαιότητα, η ανασφάλεια και η κακοτοπιά σε σχέσεις και συνεργασίες σε λίγο εξαφανίζονται!
Υδροχόοι, ξεκαθαρίζετε, δέχεστε ή απορρίπτετε όρια και συνθήκες των «άλλων» στη ζωή σας (σύντροφος, συνεργάτες, κλπ.) και βαδίζετε σε επεκτατικά μονοπάτια πλέον με φιλόδοξο και αισιόδοξο πνεύμα έως τις 13/10. Έως τότε είναι στα πάνω τους τα ταξίδια, οι επαφές με πολυεθνικά περιβάλλοντα, οι σπουδές, η ενασχόληση με σπουδές, ΜΜΕ, εκδόσεις και νομικά θέματα, όπως επίσης και η έννοια της διαπραγμάτευσης. Στην συνέχεια, η φιλοδοξία γίνεται πιο αισθητή, η καριέρα απασχολεί πιο έντονα, ο τρόπος σκέψης αλλά και η επιλογή είναι πιο λογικά, δομημένα, «βασισμένα στην έννοια της χρησιμότητος». Προσέξτε μόνον μετά τις 13 του Οκτώβρη, μη χάσετε το δάσος για χάρη του δένδρου και επίσης χειριστείτε με σύνεση προβληματικές καταστάσεις με προϊσταμένους, γονείς ή σύντροφο. Αν γεννηθήκατε στο πρώτο πενθήμερο του ζωδίου, τότε πραγματικά ανοίγετε τώρα έναν νέο κύκλο καριέρας ή ζωής. Μυστικό: Κρατήστε το τιμόνι σε προβλήματα σχέσεων, συνεργασιών, οιικογένειας και σε νομικές αντιδικίες, ειδικά μετά τις 20/10. Αν γεννηθήκατε στο τέλος του ζωδίου, θυμηθείτε πως μια κακή εποχή ΄ρευστότητας, ανασφάλειας και καθυστέρησης πλησιάζει στο τέλος!
Παρθένοι, το πρώτο μέρος του μήνα εστιάζετε στα οικονομικά, στα εισοδήματά, αλλά και σε διακανονισμούς ή ρυθμίσεις που θα πρέπει να κάνετε για να τα βγάλετε πέρα στα δύσκολα. Ο μήνας γίνεται πιο ευνοϊκός για εσάς μετά τις 13/10 επί της ουσίας, όταν θα αρχίσετε να αισθάνεστε πως μπορείτε να επικοινωνήσετε, να διαπραγματευτείτε και να κερδίσετε με μεγαλύτερη ευστοχία σε όλα τα επίπεδα. Φροντίστε τη φυσική σας κατάσταση και θεωρήστε πως ο ανήσυχος ύπνος είναι κάτι φυσιολογικό (αλλά και περαστικό) μέσα στα άγχη της εποχής. Οι γεννημένοι μέσα στο πρώτο πενθήμερο του ζωδίου έχετε την ευκαιρία να ανοίξετε «καινούργια πανιά» στη  μελλοντική σας ζωή, με εύνοια και χαρά, κυρίως με τις εξελίξεις στη νέα σελήνη της 26ης/10. Μυστικό: Μέσα από την επικοινωνία μπορείτε να «πιάσετε λαυράκια», τόσο στα επαγγελματικά, όσο και στα συναισθηματικά! Μην αφήσετε άγχη να χαλάσουν τις επαφές σας μετά τις 20/10 και μεριμνήστε για προβλήματα με το μεταφορικό μέσο / με τα αδέλφια / με το περιβάλλον σας στο τελευταίο κομμάτι του μήνα.
Ιχθύες, ο Οκτώβρης έως τις 13 είναι περισσότερο «σκοτεινός» και «κατηφής», με έννοιες περί τα οικονομικά σας και πολύ περισσότερο με δάνεια, κάρτες, αποζημιώσεις, θέματα εφορίας ή εισοδημάτων του συντρόφου ή κληρονομικών. Αν και μια εξέλιξη με την πανσέληνο πιθανώς θα σας αγχώσει, η ουσία είναι πως στη συνέχεια τα πράγματα γίνονται πιο ευοίωνα, καθώς μπορείτε να δείτε τη ζωή πιο αισιόδοξα, να πιστέψετε ξανά στο όνειρο και να κάνετε πλάνα για το αύριο σε κάθε τομέα δράσης. Ακόμα και ο έρωτας, θα είναι σαφώς ευνοημένος μετά τις 10/10 για εσάς. Η νέα σελήνη στο τέλος του μήνα δείχνει μια πρόταση, ένα ταξίδι ή γενικότερα μια εξέλιξη που βάζει σε καινούργια, θετική «τροχιά» τους Ιχθύς των 5 πρώτων ημερών του ζωδίου. Ο Άρης σας αγχώνει στην καθημερινότητα μεν, σας δίνει όμως την ευκαιρία να ασχοληθείτε περισσότερο με τη γυμναστική και να μάθετε να «διαχειρίζεστε» πιο σοφά τη ρευστότητα της ρουτίνας και τις αλλαγές μέσα στη δουλειά. Μυστικό: Η εργατικότητα θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους. Τα νεύρα και ο φανατισμός, πάλι, όχι. Η αγάπη ήλθε από μακριά, σχετίζεται με ένα ταξίδι ή έχει διαφορετική ηλικία/ κουλτούρα από εσάς?

Οι ευχές μου για έναν εποικοδομητικό και ερωτικό μήνα σας ακολουθούν...-


Ακολούθησε την αστρολόγο μας στο Facebook: Maria-Denise Diamanti

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου